به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ تورج محمدی در گفتگویی درباره فعالیت کمیته اخلاق پژوهشی در این دانشگاه، با اشاره به شکل گیری آن در سال ۹۵، گفت: از بدو ایجاد کمیته اخلاق پژوهشی در دانشگاه علم و صنعت، بر اساس آیین نامه قبلی، مسائلی را که در دانشگاه مطرح بود، حسب مورد، بررسی کردیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت افزود: این ساز و کاری ست که برای همه دانشگاه های کشور پیش بینی شده و نسبتا هم مناسب بوده و در همین مدت زمان نه چندان طولانی، اثرات خود را نشان داده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: با فعال شدن این کمیته و اقداماتی که صورت گرفته است، آن دسته از افرادی که حوزه پژوهش را دچار خدشه کرده بودند، اکنون قوانین و مقررات را بیشتر رعایت می کنند. با این وجود، معتقدم که کمیته ها باید کماکان به فعالیت خود ادامه بدهند.
محمدی با بیان اینکه دانشگاه های برتر و بزرگ کشور، کمتر دچار چنین چالشی (بروز تخلفات علمی) بوده اند، اظهار داشت: باید به این نکته توجه داشت که اگر اساتید به میزان لازم خود را درگیر تعریف پایان نامه ها کرده و براساس منابع علمی، عناوین آنها را استخراج کنند و در اختیار دانشجوها قرار دهند، قطعا شاهد وقوع تخلف نخواهیم بود.
وی افزود: تخلف زمانی رخ می دهد که اساتید، تعیین عناوین پایان نامه ها را به خود دانشجویان واگذار کرده و نظارت کمتری بر آن داشته باشند که این موضوع، عموما در دانشگاه های بزرگ و دولتی کمتر به چشم می خورد. با این وجود اما، معتقدم به منظور پیشگیری و حصول اطمینان از اینکه به هیچ وجه چنین اتفاقی در دانشگاه رخ ندهد، باید کمیته های اخلاق پژوهشی کماکان فعالیت خود را بصورت دقیق و مستمر، ادامه دهند
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و صنعت درباره تخلفات صورت گرفته در این دانشگاه گفت: ۲ مورد تخلف دانشجویی داشتیم که حسب قانون، پس از ارجاع به کمیته انضباطی دانشجویی، رای در یک مورد، منجر به اخراج و در دومی؛ منتج به تذکر شد. در مورد همکاران هیئت علمی و اساتید راهنما هم فقط یکی دو مورد مختصر بود که تذکر داده شد.
نظر شما